Через 10 років депресія вийде на перше місце серед неінфекційних захворювань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 10 років депресія вийде на перше місце серед неінфекційних захворювань

52
До кінця нинішнього десятиліття депресія буде займати перше місце серед неінфекційних захворювань жителів Землі, повідомила глава Мінздоровсоцрозвитку РФ Тетяна Голікова.
"За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожен четвертий-п'ятий житель Землі страждає на психічні розлади, а до 2020 року депресія вийде на перше місце в захворюваності", - заявила Голікова у четвер, 28 квітня, на Першій глобальній міністерській конференції щодо здорового способу життя і неінфекційних захворювань, що проходить у Москві.
За словами міністра, психічне здоров'я і реабілітація після перенесених захворювань стає вже критичним фактором.
"Значний відсоток людей, що звертаються по медичну допомогу з симптомами соматичних розладів, насправді потребує психологічної та психотерапевтичної допомоги", - сказала Голікова.
Оцінюючи ситуацію з неінфекційними захворюваннями, міністр підкреслила, що вони лідирують у світовій структурі смертності та інвалідності, "завдаючи величезної шкоди життю окремих людей і економіці як у розвинених, так і в країнах, що розвиваються".
"У той же час, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, 9,1 млн смертей на рік можна запобігти", - сказала міністр
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас