Золотовалютні резерви Росії досягли максимуму за два з половиною роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви Росії досягли максимуму за два з половиною роки

Казна та Політика
438
Золотовалютні резерви РФ досягли максимального рівня більш ніж за два з половиною роки. Як повідомив сьогодні департамент зовнішніх і громадських зв'язків Банку Росії, золотовалютні резерви Російської Федерації в їх щотижневому численні на закінчення зазначеної дати за період 15-22 квітня 2011 зросли на 5,1 млрд дол і склали 517,9 млрд дол США. Це їх найвищий показник після 10 жовтня 2008 р., коли золотовалютні резерви РФ в щотижневому обчисленні складали 531,6 млрд дол, повідомляє РБК.
Відзначимо, золотовалютні резерви РФ поступово відновлюються, наближаючись до свого докризового рівня. Історичний максимум золотовалютних (міжнародних) резервів РФ припадає на 8 серпня 2008 р., коли їх обсяг досяг 598,1 млрд дол Тим часом їх історичним мінімумом можна вважати показник 10,7 млрд дол, зареєстрований станом на 2 квітня 1999 року.
До золотовалютних, або міжнародних резервів належать зовнішні активи держави, які складаються з іноземної валюти, монетарного золота, спеціальних прав запозичення (SDR), резервної позиції у МВФ та інших високоліквідних фінансових активів. Золотовалютні (міжнародні) резерви РФ перебувають в розпорядженні Банку Росії і уряду Російської Федерації і можуть бути використані для фінансування дефіциту платіжного балансу, для інтервенцій на валютних ринках або для інших цілей в інтересах держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас