Податкова вводить ВІП-сервіс для великих платників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова вводить ВІП-сервіс для великих платників

830
Державна податкова служба пропонує великим платникам податків новий сервіс - "горизонтальний моніторинг". Про це заявив Голова ДПС України Віталій Захарченко, повідомляє офіційний сайт ДПА.
Відповідно до цього методу обслуговування, податкова за згодою платника буде обробляти інформацію про його фінансові операції і відразу вказувати на можливі ризикові розрахунки, а також на сумнівних контрагентів, які їх здійснюють.
"Ми готові надавати бізнесу відомості про ризикові операції, підказувати сумнівні моменти. Разом з тим, ми не нав'язуємо своїх рекомендацій, ми просто даємо інформацію топ-менеджерам для схвалення рішень. Підприємство отримує кваліфіковану допомогу без будь-яких витрат", - пояснив Захарченко.
Він додав, що введення горизонтального моніторингу сприятиме налагодженню партнерських відносин між податковою службою та платниками.
Також передбачається створення інтернет-порталу для великих платників податків, на якому, після ідентифікації, платник зможе ознайомитися з податковою інформацією про себе. Таким чином, учасник проекту уникає необхідності проводити звірку розрахунків.
Проведення експерименту з впровадження методу "горизонтального моніторингу" заплановано провести на базі 5 великих платників податків. Як зазначили у ДПА, участь платників податків у цьому експерименті буде виключно добровільною.
Відзначимо, що вперше метод "горизонтального моніторингу" був використаний в Нідерландах в 2005 році. Після успішної апробації досвід запозичений ще кількома європейськими країнами, зокрема Німеччиною, Австрією, Словенією.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас