Кужель: Корупційна схема сертифікації авто позбавила бюджет 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кужель: Корупційна схема сертифікації авто позбавила бюджет 100 млн грн

Казна та Політика
1084
При розмитненні автомобілів від легальних імпортерів вимагають сертифікат відповідності, який фактично можна отримати лише за посередництва однієї приватної фірми - "Репютейшн консалтинг груп", повідомила заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель.
Як повідомляється в прес-релізі партії, про це свідчать десятки сигналів від підприємців, які надійшли на пряму лінію "Сильної України" в рамках акції "Зелений коридор".
"За словами незалежних автоімпортерів, три тижні тому одночасно по всій Україні з різних причин припинили приймати заявки на сертифікацію 56 центрів сертифікації, працює тільки один - Вінницький, який обслуговує єдиного посередника - фірму "Репютейшен консалтинг груп", - цитує прес-служба Кужель.
За її словами, на митних постах при цьому з'явилися візитні картки посередницької фірми, через яку наполегливо рекомендують працювати.
"А якийсь громадянин Чиганов Дмитро Юрійович обдзвонює керівництво імпортерів з вимогою сертифікувати автомобілі тільки через посередника", - повідомила Кужель.
Вона також додала, що вказана приватна фірма розсилає всім акредитованим на митниці суб'єктам рекламні листівки з обіцянкою "гарантованого отримання сертифікатів відповідності", але за "сприяння і гарантію" бере плату (8 тис. грн), яка в 20 разів перевищує офіційну.
"Сотні українських компаній, що займаються легальним імпортом автомобілів, безпосередньо обкладаються черговим додатковим корупційним податком, який надходить на рахунок приватної структури", - підкреслила заступник голови партії.
За її словами, результатом стало зменшення кількості ввезених автомобілів і підвищення їх вартості. При цьому, за оцінками незалежних експертів, у результаті державний бюджет лише за три тижні втратив від 80 до 100 млн грн.
"Традиційно крайньою ланкою в корупційному ланцюжку опиняються громадяни України, зі своїх кишень оплачуючи безбідне життя чиновників Державної служби технічного регулювання, які вступили в змову з приватною фірмою", - підкреслила Кужель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас