В UBS повертаються багаті клієнти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В UBS повертаються багаті клієнти

Казна та Політика
497
Швейцарський банк UBS залучив в I кварталі більше коштів заможних клієнтів, ніж в будь-якому іншому кварталі з кінця 2007 р. Банк також отримав 1,81 млрд франків чистого прибутку ($2,06 млн). Це на 18% менше, ніж роком раніше, але вище консенсус-прогнозу аналітиків Bloomberg (1,69 млрд франків).
Виручка скоротилася на 7% до 8,34 млрд франків в результаті зниження доходів як від операцій на ринках, так і від послуг, що надаються за комісійну винагороду.
Акції банку на сьогоднішніх торгах підскочили на 6%, що пов'язано не лише з перевищенням прогнозу по чистому прибутку, але і, перш за все, з відновленням позицій UBS на ринку послуг для багатих клієнтів. UBS завжди був одним зі світових лідерів у цьому секторі, проте ситуація змінилася під час кризи.
Банк виявився у тяжкому фінансовому становищі - списав вартість іпотечних цінних паперів, що знецінилися, більш ніж на $50 млрд, уряду Швейцарії довелося надавати йому підтримку, а в США йому довелося заплатити $780 млн, аби врегулювати звинувачення в тому, що він допомагав американцям уникати податків, і передати владі США дані щодо 4000 клієнтів. В результаті за дев'ять кварталів по червень 2010 р. клієнти вивели з банку 251,6 млрд франків ($292,6 млрд).
Нетто-приплив коштів підрозділу з управління добробутом і надання роздрібних послуг склав у минулому кварталі 16,7 млрд франків ($19 млрд), що в два з гаком рази перевищує прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg. Нетто-приплив коштів у підрозділ приватних банківських послуг склав 11,1 млрд франків після "дуже маленького" припливу в попередньому кварталі, йдеться в повідомленні UBS. Такі високі показники генеральний директор UBS Освальд Грюбель пояснив тим, що банку вдалося повернути довіру клієнтів.
"Банк скоротив відставання від конкурентів за основними показниками управління добробутом, такими як приплив коштів і маржа, і зробив це з випередженням власного графіка", - написали в звіті аналітики Keefe, Bruyette & Woods.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас