Азаров незадоволений роботою Аграрного фонду з проведення форвардних закупівель зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров незадоволений роботою Аграрного фонду з проведення форвардних закупівель зерна

Аграрний ринок
240
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає незадовільною роботу Аграрного фонду з проведення форвардних закупівель зерна.
Про це він заявив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів. "Залишається незадовільною робота Аграрного фонду за форвардними закупівлями. Це вже критично. Давайте з'ясуємо, хто псує цей ефективний інструмент державного регулювання, завдяки якому, в кінцевому підсумку, споживач гарантовано отримує достатню кількість продукції за прийнятними цінами", - сказав Азаров.
Він зазначив, що на сьогодні Аграрний фонд уклав договори на постачання всього лише 440 тис. тонн зерна майбутнього врожаю. "Це просто безвідповідально. На сьогодні завдання номер 1 уряду - мінімізувати цінові коливання на продукти харчування", - сказав Азаров.
Нагадаємо, що прем'єр вже неодноразово на засіданнях Кабінету міністрів говорив про незадовільну роботу Аграрного фонду за форвардними закупівлями.
Нагадаємо, 16 лютого ц.р. прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ доручив Аграрному фонду розпочати форвардні закупівлі зерна. Уряд виділив для форвардних закупівель 5 млрд. грн. Аграрний фонд України планує законтрактувати 800-850 тис. тонн пшениці і 100 тис. тонн озимого жита за форвардними контрактами.
Крім того, Аграрний фонд має намір законтрактувати по форварду близько 150-200 тис. тонн цукру з цукрового буряку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас