Росія може збільшити постачання нафти і газу в Азію і Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може збільшити постачання нафти і газу в Азію і Європу

Енергетика
136
Росія готова збільшити поставки нафти та газу на азіатський і європейський ринки, щоб врегулювати дисбаланс між попитом і пропозицією, що виникли через аварію на японській АЕС та у зв'язку з заворушеннями в арабському світі, заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
"Ми з повною відповідальністю ставимося до ситуації, яка складається у світовій енергетиці, готові збільшувати постачання і в Азіатсько-Тихоокеанський регіон, і в Європу", - сказав він на прес-конференції після переговорів з своїм данським колегою.
Основними причинами зміни кон'юнктури ринку, що збільшують попит на вуглеводні і скорочують їх пропозицію, Путін назвав нещодавню низку аварій на японській АЕС "Фукусіма-1", яка підірвала довіру у світі до атомної енергетики, а також хвилю протестів, що накрила арабські країни Близького Сходу та Північної Африки.
"Після катастрофи в Японії зрозуміло, що як мінімум атомна генерація там збільшуватися не буде.., а значить, зростатиме потреба у вуглеводнях і, перш за все, в газовій сировині, маючи на увазі, що це з екологічної точки зору найчистіше вуглеводневе паливо", - сказав він.
"Але й у Європі, ми знаємо, йде скорочення атомної генерації, та події на Близькому Сході теж не поліпшують ситуацію у світовій енергетиці", - додав Путін.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас