Тігіпко: У різні роки до 10% бюджету витрачалося на вирішення чорнобильських проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: У різні роки до 10% бюджету витрачалося на вирішення чорнобильських проблем

Казна та Політика
218
У різні роки до 10% бюджету витрачалося на вирішення чорнобильських проблем. Про це розповів Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"У різні роки до 10% нашого бюджету витрачалося на вирішення чорнобильських проблем. Збиток, заподіяний катастрофою, оцінюється в 180 млрд доларів. Досі від наслідків аварії страждають більше двох мільйонів українців, з яких майже півмільйона - діти", - підкреслив чиновник.
Він висловив подяку всім громадським організаціям, які збирали кошти на лікування, організовували проживання постраждалих дітей в сім'ях за кордоном.
Особливо Віце-прем'єр відзначив допомогу Республіки Куба, яка організувала прийом та лікування 23 тисяч тяжкохворих чорнобильських дітей, витративши на ці цілі 350 млн доларів за останні 20 років.
"Україна ніколи не відчувала себе наодинці з радіаційним лихом. Низький уклін усім, хто надавав Україні всі ці роки безкорисливу допомогу. Без цієї допомоги нашій державі було б набагато важче долати наслідки страшної катастрофи", - підкреслив Тігіпко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас