Центробанк: Китай розширить використання нацвалюти в прикордонній торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк: Китай розширить використання нацвалюти в прикордонній торгівлі

Валюта
121
Китай буде розширювати використання національної валюти в прикордонній торгівлі, а також продовжувати практику підписання валютних угод з іншими країнами. З такою заявою виступив у вівторок директор відділу монетарної політики Народного банку Китаю (Центробанку) Лі Бо на нараді Китайської банківської асоціації, передає Прайм-ТАСС.
"Центробанк Китаю в поточному році планує перейти до реалізації пілотного проекту з використання "женьміньбі" (юаня) у прикордонній торгівлі на всій території країни", - повідомив банкір. За його словами, основна мета цього проекту полягає в тому, щоб створити більш сприятливі умови для прикордонної торгівлі та інвестиційного співробітництва.
Для просування торгівлі та інвестицій, уточнив Лі Бо, Центробанк "продовжить розширювати використання юаня в міжнародній торгівлі, а також відкривати внутрішній фінансовий ринок, щоб ще більше іноземних банків змогли вийти на китайський міжбанківський ринок". Крім того, підкреслив він, Центробанк має намір підписати ще більше угод щодо валютному обміну з іншими країнами з метою розвитку валютного співробітництва і просування двосторонньої торговельної та інвестиційної взаємодії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас