Присяжнюк: У I кварталі вітчизняні виробники забезпечили зростання аграрної продукції на 5,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: У I кварталі вітчизняні виробники забезпечили зростання аграрної продукції на 5,3%

Аграрний ринок
150
У першому кварталі 2011 року обсяги сільськогосподарського виробництва у всіх категоріях господарств у порівнянні з першим кварталом минулого року зросли на 5,3%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах - на 11,4%. Результатом цього стало збільшення експорту продукції підприємств АПК в першому кварталі 2011 р. на 900 млн. доларів, що на 41% більше попереднього року. Про це заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
Він відзначив, що зростання показників роботи галузі відбулося за рахунок збільшення інвестицій в аграрний сектор.
"Показники виробництва зросли навіть, незважаючи на квоти на експорт зерна. Тобто ми в цілому задоволені тим, що політика Кабінету Міністрів дає впевненість для інвесторів в аграрному секторі", - зазначив Присяжнюк.
Збільшення виробництва сільгосппродукції забезпечило позитивне торговельне сальдо, яке за цей період 2011 року зросло на 600 млн доларів, або на 75% відносно минулого року.
Також від підприємств АПК до зведеного бюджету надійшло 864,8 млн гривень, що на 185 млн грн більше попереднього року. Разом з тим, обсяги виробництва валової продукції збільшилися в 24 регіонах.
За словами Присяжнюка, основне зростання виробництва було забезпечено за рахунок тваринництва. Зокрема, в січні-березні поточного року у всіх категоріях господарств зросло поголів'я свиней на 2% і птиці на 8,8%. При цьому підприємства АПК залучили 4,7 млрд грн кредитних коштів, що майже втричі більше аналогічного періоду минулого року.
На думку міністра, це свідчить про пожвавлення підприємницької активності сільськогосподарських підприємств.
"У сільськогосподарських підприємствах обсяги вирощування худоби та птиці зросли на 9,8%, зокрема, свиней - на 17,5%, птиці - 9,3%, виробництво яєць - 22,2%", - повідомив Присяжнюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас