Досудове слідство у кримінальній справі проти Леоніда Кучми завершене — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Досудове слідство у кримінальній справі проти Леоніда Кучми завершене

Кримінал
801
Досудове слідство у кримінальній справі проти екс-Президента України Леоніда Кучми завершено. Про це РБК-Україна повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.
"Дійсно, попереднє слідство у справі завершено", - зазначила Теличенко і додала, що не варто очікувати, що найближчим часом справа буде передана до суду, оскільки в такому випадку вона планує подати відповідне клопотання.
Теличенко припустила, що клопотання до суду будуть подавати і представники Кучми.
Нагадаємо, генпрокурор Віктор Пшонка 15 квітня заявив, що Генеральна прокуратура України завершує розслідування справи Кучми. "Слідство зібрало матеріали, і ми вважаємо ці матеріали об'єктивними... Ми готові наступного тижня завершити розслідування і надати матеріали для ознайомлення", - сказав Пшонка.
Генпрокурор зазначив, що з направленням до суду справи Л. Кучми розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе не припиняється.
Крім того, Пшонка заявив, що голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин проходить у справі за обвинуваченням екс-Президента України Л. Кучми свідком.
"Свого часу проводилися з ним слідчі дії. Ці слідчі дії проводилися як зі свідком", - сказав він.
Пшонка нагадав, що в рамках розслідування кримінальної справи про замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, і зокрема кримінальної справи щодо Л. Кучми допитувалися екс-глава Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Євген Марчук, екс-глава СБУ Леонід Деркач, колишній офіцер управління Державної охорони України майор Микола Мельниченко та "інші посадові особи, які на той час володіли інформацією".
При цьому генпрокурор не уточнив, кого ще ГПУ планує допитати в рамках розслідування справи.
Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе. Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі. Кучма перебуває на даний момент на підписці про невиїзд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас