АМКУ зобов'язав виробників олії забезпечити цінову стабільність на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав виробників олії забезпечити цінову стабільність на ринку

Аграрний ринок
212
Антимонопольний комітет України зобов’язав ТОВ "Кернел-Трейд", ДП з ІІ "Сантрейд" та ЗАТ "Пологівський олійно-екстраційний завод" здійснювати прозору політику із формування цін щодо кожного з видів продукції. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Про результати розгляду вимог комітету підприємства мають повідомити у десятиденний термін.
Зокрема, йдеться про постатейний розрахунок собівартості кожного виду товару. Відтак, підприємства повинні окремо виділити витрати на виготовлення бутильованої соняшникової олії. Це дозволить підприємствам формувати справедливі оптово-відпускні ціни на продукцію.
Як відомо, на сьогодні ціни на соняшникову олію знижені та залишаються стабільними.
Разом з цим, підтримка цього позитивного суспільного ефекту вимагає проведення відповідної цінової політики з боку основних постачальників продукції в роздрібну мережу. Саме прозоре формування економічно обґрунтованої вартості олії і покликане забезпечити стабільну ситуацію на цьому ринку.
Як уже повідомлялося, 21 лютого ц.р. Комітет надав дозвіл 14 учасникам ринку соняшникової олії на узгоджені дії, спрямовані на відновлення рівноваги внутрішнього ринку та зниження вартості продукції для українських споживачів. Основні виробники та експортери олії зобов’язалися щомісяця наповнювати вітчизняний ринок до 20 тис. т олії та реалізовувати продукцію за середньою оптово-відпускною ціною 12 грн 15 коп.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас