У Львові запустили перший тролейбус для сліпих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові запустили перший тролейбус для сліпих

Казна та Політика
615
У Львові курсує перший тролейбус, обладнаний спеціально для незрячих людей.
Як повідомили в прес-службі Львівської міської ради, робота над створенням "озвученого" тролейбуса тривала близько року. Потрібно було визначитися з маршрутом тролейбуса, знайти інвестора, записати аудіо і встановити обладнання.
Наступним кроком буде оснащення тролейбуса для потреб людей з порушеннями слуху, для цього необхідно обладнати салон тролейбуса екраном з рядком, що біжить, на якій будуть висвітлюватися назви зупинок.
"Цей тролейбус - це перша апробація. Якщо такий засіб виявиться ефективним, ми введемо озвучування і на інших комунальних маршрутах. Ми вибрали одну машину, перевірили її і за допомогою Хмельницької фірми встановили обладнання. Думаю, співпраця нашого комунального підприємства та уои ( Українського товариства інвалідів) буде якісним, і ми зможемо залучити під цей проект державні та спонсорські кошти", - зазначив керівник ЛКП "Львівелектротранс" Володимир Карпа.
В майбутньому у Львові планується озвучити і пристосувати до потреб пасажирів з порушеннями слуху весь міський комунальний транспорт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас