Фондовий ринок. Підсумки дня: російські індекси знизилися на тлі розпродажів на біржах США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: російські індекси знизилися на тлі розпродажів на біржах США

Фондовий ринок
121
Торги на російському фондовому ринку завершилися в понеділок падінням. За підсумками дня індекс ММВБ впав на 1,34% до 1 769,94 пункту, індекс РТС - на 1,02% до 2 028,1.
Котирування паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 1,26%, ВТБ - на 2,14%, "ЛУКОЙЛа" - на 0,74%, "Роснафти" - на 2,11%, Сбербанку - на 2,01%.
"На російському ринку пройшли розпродажі: ф'ючерси на нафту марки Brent розгорнулися вниз, а на ринку США почався відкат вниз від потужних опорів, - розповідає аналітик ГК "Алор" Наталя Лесина. - Минулого тижня торги на ринку США закрилися на дуже високих рівнях, а драйверів зростання так і не з'явилося".
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова додає, що негативна динаміка американських індикаторів була забезпечена зниженням прогнозів за річними прибутками такими компаніями, як Kimberly-Clark та RadioShack.
"Опубліковані дані показали збільшення продажів нових будинків країни в березні на 11,1%, тоді коли очікувалося зростання на 12%", - додає вона.
Аналітики кажуть, що торги в понеділок відрізнялися підвищеною волатильністю. "Відкриття було нейтральним, і все було схоже на типовий день передсвяткового травневого тижня, коли активність інвесторів знижується, - розповідає аналітик компанії NetTrader.ru Георгій Аксьонов. - Тим не менш "бики" зробили в першій половині сесії серйозну "атаку".
Наталя Лесина відзначає, що розпродажі торкнулися всіх секторів і пощадили лише одиниці. "Найменші розпродажу пройшли з акціій "Лукойлу" у світлі їх перепроданості минулого тижня", - говорить вона.
Георгій Аксьонов вважає, що інвестори вирішили вийти з позицій на початку тижня, побоюючись, що під час засідання ФРС у середу можуть послідувати не надто приємні сюрпризи. "Про підвищення ставок поки не йдеться, проте не виключено, що буде оголошено про згортання заходів щодо стимулювання фінансових ринків", - вважає він.
Наталя Лесина нагадує, що дводенне засідання ФРС почнеться завтра, а 28 квітня будуть оголошені попередні дані по ВВП США за I квартал. Олена Кожухова додає, що завтра в США о 18:00 буде опублікований індекс впевненості споживачів за квітень. "У середньому прогнозується, що індикатор зросте з 63,4 до 64,8 пункту", - говорить вона.
Також, за її словами, в календарі квартальних звітностей завтра значиться цілий ряд компаній. "До відкриття торгів у США відзвітують такі компанії, як Coca-Cola, AK Steel Holding і Ford Motor (15:00), протягом дня - фірма Office Depot, а після закриття основних торгів - фірма Amazon.com", - розповідає Кожухова.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас