Колесников знайшов "золоту жилу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников знайшов "золоту жилу"

Казна та Політика
1362
Україна може зробити прорив завдяки своєму сільському господарству, вважає віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.
Говорячи про будівництво доріг в інтерв'ю ICTV у неділю ввечері, він зазначив, що погана інфраструктура України дісталася ще від СРСР, але є приклади успішних країн, таких як Об'єднані арабські емірати, які "за 20 років зробили диво".
На зауваження, що в них є нафта, Колесніков відповів: "Нічого страшного, у нас є пшениця".
"У нас є сільське господарство, за оцінками світових експертів, за ним майбутнє. Населення Землі зростає швидше, ніж можливості продовольчих компаній", - сказав віце-прем'єр.
Журналіст зазначила, що в Україні є корупція, - і лише у Львівській області КРУ нарахувало, що вкрадені 33 млн, виділені на "Євро-2012", а Колесніков відповів:
"Так, КРУ - це поважна організація, авторитетна. Але я хотів би почитати рішення судів, а не доводи... Я працював головою Донецької обласної ради, читав акти КРУ. Починаєш з мільярдів, аж серце зупиняється, - знаходиш, в кінцевому рахунку, 7 гривень 95 копійок має сплатити чиновник там Іванов чиновнику Петрову".
"Рішення судів. Акти КРУ - це оцінка, аудиторська оцінка високого рівня. Львівська влада не згодна з нею - хай викличе світових аудиторів і доведе, що КРУ не праве. Я буду тільки щасливий", - заявив Колесніков.
На його думку, щоб не було корупції, держава має "менше замовляти" і має бути справжня конкуренція.
Віце-прем'єр зазначив, що була Тендерна палата, але "всі пам'ятають, чим закінчилося: вкрали мільярди гривень, винних немає донині - і це було все за тендером".
"Потрібно створити умови для українського бізнесу. Щоб вони виросли і дійсно прозоро конкурували між собою, а не думали, хто більше заплатить за того чи іншого чиновника, який ухвалює рішення на тендері", - сказав Колесніков.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас