Топ-менеджер ЄЦБ: Реструктуризація в єврозоні може бути гіршою за крах Lehman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджер ЄЦБ: Реструктуризація в єврозоні може бути гіршою за крах Lehman

Казна та Політика
954
Реструктуризація суверенного боргу в державі єврозони може спричинити за собою гіршу банківську кризу, ніж ту, що була викликана колапсом Lehman Brothers, заявив член виконавчого комітету Європейського центробанку Юрген Штарк.
У коментарях, опублікованих на сайті німецького телеканалу ZDF, Штарк нагадав про крах відомого інвестиційного банку, щоб підкреслити, що ЄЦБ проти можливої ​​реструктуризації грецької заборгованості.
"Реструктуризація буде недалекоглядною і викличе серйозні наслідки, - сказав він. - У гіршому випадку реструктуризація в одній з країн єврозони зможе затьмарити ефект від банкрутства Lehman".
Банкрутство Lehman Brothers у вересні 2008 року практично заморозило кредитні ринки і змусило уряди виділяти величезні кошти для порятунку банківської системи.
Ринки вже майже впевнені, що Греції доведеться реструктуризувати заборгованість, яка в 1,5 рази вища за річний ВВП країни, і це змушує сумніватися в тому, що влада зможе відновити довіру до євро.
Штарк критично висловився про дебати навколо Греції, за якою, за його словами, уважно спостерігають, але яка не є неплатоспроможною і зможе повернути борги.
"Обговорення реструктуризації в єврозоні засноване на помилковому припущенні, що та чи інша держава неплатоспроможна, - заявив він. - Стабілізаційні програми Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду засновані на аналізі здатності до виплати боргу. Допомога не буде надана, якщо здатність до виплати боргу після завершення програм реформування не гарантується".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас