Чорновіл: Партія регіонів отупіла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл: Партія регіонів отупіла

Казна та Політика
942
Народний депутат Тарас Чорновіл вважає маразмом ідею Партії регіонів про заборону іноземним донорам фінансувати українські громадські організації.
"У Партії регіонів почався період якогось телячого отупіння. Там зараз інтелект дуже сильно відпочиває - пішов у достроковий декретну відпустку?" - заявив Чорновіл, якого цитує Gazeta.ua.
"Спочатку з'являється заява лідера фракції Олександра Єфремова про те, що Джордж Сорос подружився з Борисом Березовським. Всім відомо, що ці люди - вороги. Якщо Сорос кудись вкладає гроші, то до Березовського краще не звертатися, бо пошле далеко, і навпаки. Це був черговий ляп. Заява була абсурдною і викликала реакцію в розумних людей, які вміють читати між рядків. У них виникли думки, що влада хоче реалізувати киргизький сценарій", - зазначив він.
"Партія регіонів сказала "а", почалася градація - озвучили ідею про заборону. У Верховній Раді є декілька людей, які вносять щось провокативне. Самого закону поки немає. Коли ця пропозиція отримає сильний резонанс, вона може не дійти до його реєстрації, оскільки його реалізація буде невигідна Януковичу. Нинішні гранти на 90% мають не критичний для влади напрямок. На прикладні дослідження наш бюджет, як правило, грошей не передбачає. Неурядові організації через громадські співпрацюють з двома десятками фондів. Тому представники уряду були присутні на засіданнях цих організацій. Цей закон буде ударом по самому Кабміну", - підкреслив нардеп.
Парламентарій зазначив, що фінанси на акції типу киргизької або "помаранчевої" революції йшли з-за кордону не через фонди, а "у валізах".
За його словами, коли в Україні відбувається якесь поліпшення в переговорах з Європою, виникають такі провокаційні речі. "Хтось навмисно працює на те, щоб ми до неї не наближалися. Уряд зацікавлений в західному векторі, а керівництво фракції - щоб спільно з Хорошковським та іншими людьми з цього середовища зробити все, щоб України і близько в Європі не було", - додав депутат.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас