Фондовий ринок. Підсумки дня: за відсутності зовнішніх новин індекси надали перевагу зростанню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: за відсутності зовнішніх новин індекси надали перевагу зростанню

Фондовий ринок
194
Торги на російському фондовому ринку завершилися в п'ятницю зростанням. За підсумками дня індекс ММВБ виріс на 0,75% до 1 793,96 пункту, індекс РТС - на 0,41% до 2 049,03.
Котирування паперів показали позитивну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подорожчали на 0,8%, ВТБ - на 2,4%, "Лукойла" - на 0,01%, "Роснафти" - на 0,08%, Сбербанку - на 1,23%.
"За відсутності зовнішніх драйверів, пов'язаних зі святковим вихідним на основних світових ринках, наш ринок обрав позитивний розвиток руху, зумівши подолати важливі технічні рівні, у вигляді позначки 1 790 пунктів за індексом ММВБ", - розповідає аналітик компанії NetTrader.ru Олександр Бабайкін.
Позитивний настрій гравців підтримував зростання цін на нафту і метали. "Вартість золота продовжила бити рекорди і піднялася до нового історичного максимуму - 1 512,47 долара за трійську унцію, тоді коли ціни на срібло перебували поблизу максимальних за останній 31 рік значень 46 доларів за унцію, - розповідає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. - Підвищенню вартості дорогоцінних металів сприяли головним чином загальносвітові інфляційні побоювання, а також ослаблення американського долара".
Ринок відкрився зростанням. "На позитивному зовнішньому тлі торги на російському фондовому ринку почалися відповідно, - розповідає Олександр Бабайкін. - Ринок продовжив зростання, на низьких обсягах, досягнувши до обіду позначки 1 791 пунктів за індексом ММВБ".
За словами аналітика ГК "Алор" Наталії Лесиної, після досягнення даних потужних опорів настрої змінилися, і частина прибутку була зафіксована.
"За відсутності торгів на Заході шансів пробити опору при закритті американського ринку з індексів на потужних опорах практично не було, - продовжує вона. - Таким чином, на російському ринку сьогодні правила техніка".
Аналітики говорять, що закриття ринку вносить оптимістичні настрої на наступний тиждень. "На початку наступного тижня перед нашим ринком буде стояти завдання подолати інший психологічно важливий рівень - 1 800 пунктів за індексом ММВБ, у цьому випадку можна буде з повною упевненістю чекати на повернення максимуму року, біля відмітки 1860 пунктів", - вважає Олександр Бабайкін.
Наталя Лесина вважає, що в понеділок торги будуть більш цікавими, оскільки повернеться основний орієнтир, а саме - торги будуть проходити на майданчиках США. "В Європі майданчики як і раніше будуть закриті у зв'язку з Easter Monday", - додає вона.
Олена Кожухова відзначає, що в понеділок публікації будь-яких цікавих макроекономічних або корпоративних даних у Європі не очікується. "Більшість європейських бірж буде як і раніше закрито на вихідні. Такі чином, основна увага в перший день прийдешнього тижня буде прикута до даних з продажу нового житла в США", - говорить вона.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас