Тігіпко: Влада закликає людей терпіти, а сама не терпить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Влада закликає людей терпіти, а сама не терпить

Казна та Політика
3099
Слабка підтримка реформ в Україні пояснюється високим рівнем корупції. Про це заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, виступаючи на Національному семінарі для журналістів регіональних ЗМІ.
"Основна проблема сьогодні - корупція на всіх рівнях. Реформи мають слабку підтримку, тому що під час реформ влада просить людей потерпіти, але при цьому люди бачать, що влада не особливо терпить. Не "терпить" податкова і митниця, яка з кожного контейнера бере хабарі", - заявив Тігіпко.
"Якщо ми хочемо робити реформи, але не змінимо ситуацію з корупцією, якщо ми її не подолаємо, то реформи будуть дуже болісно сприйматися і не будуть підтримані українцями", - зазначив віце-прем'єр.
Він підкреслив, що всі перспективи України залежать від проведення реформ. На його думку, найбільш перспективними точками зростання української економіки є сільське господарство, машинобудування та IT-сфера. "Через три-п'ять років ми зможемо вийти на 8-10% економічного зростання на рік. Це забезпечить 12% зростання реальної заробітної плати. Ми зможемо вийти на стабільні ціни", - спрогнозував Тігіпко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас