ВААІД вважає законопроект про скасування техогляду приватних легкових автомобілів спрямованим на приведення законодавства до норм ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВААІД вважає законопроект про скасування техогляду приватних легкових автомобілів спрямованим на приведення законодавства до норм ЄС

Казна та Політика
1163
Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) вважає, що законопроект про скасування обов'язкового технічного огляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів спрямований на приведення українського законодавства до європейських норм.
Про це Українським Новинам повідомив генеральний директор асоціації Олег Назаренко.
"У даному випадку президентський законопроект на 100% збігається з євроінтеграцією України та виконанням нею міжнародних зобов'язань... Порядку буде більше, люди зітхнуть спокійніше", - відзначив Назаренко.
За його оцінкою, законопроект повністю відповідає міжнародній конвенції про дорожній рух, яка ратифікована Верховною Радою і має виконуватися Україною.
Назаренко уточнив, що в конвенції зазначено, що держава повинна вжити заходів з технічного контролю транспортних засобів, які перевозять вантажі, особливо небезпечні, і транспортних засобів для перевезення пасажирів.
Він додав, що в цій конвенції є застереження про те, що держава ще по можливості і забезпечує технічний огляд інших транспортних засобів, проте це не є обов'язком.
За словами гендиректора асоціації, обстеження технічного стану не повинна проводити ДАІ, а спеціалізовані станції технічного обслуговування, бо сучасний автомобіль - дуже складний пристрій з безліччю електроніки.
"Це (обов'язковий техогляд приватних легкових автомобілів) атавізм радянських часів, тому що людина приїжджала в ДАІ районне, виходив старшина Петренко, перевіряв фари, ручник, кермо крутив, перевіряв гальмівний слід. Зараз інші реалії, тому що, якщо в машині є ABS, то який там гальмівний слід...", - підкреслив Назаренко.
Він прогнозує, що законопроект також позитивно вплине на посилення контролю за станом транспортних засобів вантажних і пасажирських перевізників.
Представники ВААІД брали участь у нарадах в Адміністрації Президента і Міністерстві внутрішніх справ на різних етапах підготовки даного законопроекту.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Янукович пропонує Верховній Раді скасувати обов'язковий техогляд для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів.
19 квітня законопроект був включений в порядок денний сесії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас