Прокурор порадив міліції очистити свої лави від "перевертнів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурор порадив міліції очистити свої лави від "перевертнів"

221
Прокурор Сумської області Сергій Ленський порадив міліції регіону очистити свої лави від "перевертнів".
Про це прокурор заявив на координаційній раді співробітників наглядового відомства, а також представників Управління МВС України в Сумській області, повідомила кореспонденту УНІАН співробітник прес-служби обласної прокуратури Марина Фільченко.
Як зазначив Ленський, не завжди самі міліціонери виступають гарантом захисту прав і свобод наших співгромадян, а гучні випадки з "перевертнями в погонах" негативно позначилися на авторитеті міліції. Особливе занепокоєння викликає те, що співробітники міліції перевищують свої службові повноваження, а це тягне за собою смерть громадян, заявив прокурор. За такими фактами органами прокуратури в минулому році було направлено до суду 2 кримінальні справи по 4 співробітникам Шосткінського міськвідділу УМВС України в Сумській області та по 2 співробітникам з обслуговування м. Середино-Буда, підлеглого структурному підрозділу УДАІ в Сумській області.
"У прокуратуру, як правило, найбільше надходить скарг від мешканців про злочини стосовно застосування насильства працівниками міліції", - заявив Ленський.
За його словами, в Конотопській міжрайонній прокуратурі таких заяв 35, в прокуратурі Зарічного і Ковпаківського районів м. Суми - відповідно 33 і 32, в Роменській міжрайонній прокуратурі - 20, у Білопільській - 14.
За підсумками оперативної наради прокурор області рекомендував начальнику УМВС України в Сумській області Петру Дяченку "очистити лави правоохоронців від недобросовісних співробітників", своїм же підлеглим дав вказівку посилити контроль за роботою міліції та своєчасно реагувати на скарги мешканців регіону.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас