Парламент не підтримав земельну політику Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент не підтримав земельну політику Януковича

Аграрний ринок
1038
Верховна Рада не підтримала проект постанови №8369 "Про рекомендації парламентських слухань на тему: "Земля в долі України: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації".
Парламентські слухання пройшли 23 березня, а проект постанови за результатами слухань, поданий народним депутатом від Партії регіонів Григорієм Калєтніком, був поставлений на голосування 21 квітня. За проект документа віддали свої голоси всього 214 депутатів із 307 зареєстрованих. Проти проголосували 33 депутати, не голосували - 60.
У парламентських слуханнях, присвячених ситуації в земельній сфері, крім народних депутатів взяли участь представники місцевої влади, громадських організацій, вчені, фахівці в галузі сільського господарства. З 40 доповідачів тільки двоє підтримали введення ринку землі, на якому наполягає президент Віктор Янукович. Решта учасників слухань цю ідею розкритикували.
За результатами слухань було схвалено проект постанови, який не відображає позицію більшості доповідачів, і в який знову включено першочергове введення ринку землі. Підтримки більшості депутатів документ не отримав.
Нагадаємо, Янукович вже після парламентських слухань, 7 квітня, у своєму щорічному посланні до Верховної Ради заявив про необхідність негайного скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі та введення ринку землі.
Опозиція ж пропонує продовжити мораторій на продаж землі до 2013 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас