Швейцарські банки резервують власний капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські банки резервують власний капітал

Валюта
529
Уряд Швейцарії ухвалив закон, який зменшить економічні ризики у разі колапсу двох системоутворюючих інститутів - UBS і Сredit Suisse. Тепер цим банкам доведеться довести рівень резервування власного капіталу до 19%.
Норми обов'язкового резервування для швейцарських банків тепер удвічі більші, ніж вимоги нових міжнародних фінансових правил "Базель III", і майже зрівнялися з китайськими (20,5%). Втім, набуття нового закону чинності намічається в Швейцарії до 2018 р.
Влада Швейцарії зробила серйозні висновки з уроків нещодавньої фінансової кризи, адже восени 2008 р. їм довелося рятувати від повного краху банк UBS, який на ризикованих операціях з іпотекою втратив більше 50 млрд дол. Саме тоді уряд повною мірою усвідомив, наскільки економіка Швейцарії залежить від самопочуття лідерів національного фінансового сектора. Досить сказати, що сумарно баланси UBS і Credit Suisse перевершують розмір ВВП Швейцарії більш ніж в чотири рази. Таким чином, банки не просто "дуже великі, щоб впасти", - вони занадто великі, щоб держава могла б за необхідності їх рятувати.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас