Обама доручив розслідувати зростання цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама доручив розслідувати зростання цін на бензин

Енергетика
389
Мін'юст США почне розслідування обставин зростання цін на бензин на внутрішньополітичні процеси ринку, відповідна робоча група вже формується у складі міністерства, заявив президент Барак Обама.
Ціни на моторне паливо в США істотно зросли і перевищили відмітку в 4 долари за галон (приблизно 3,8 літра) за високооктанові сорти бензину. Середній рівень ціни галона бензину по США становить 3,8 долара, тоді коли ще місяць тому він був нижче на 30 центів, а рік тому - на долар, зауважує РІА "Новости".
"Ми збираємося переконатися, що ніхто не обманює американський народ з метою отримати швидку вигоду... Ми маємо намір уважно вивчити ситуацію і в пошуках ознак або випадків обману або маніпуляції", - сказав Обама, виступаючи на зустрічі з виборцями в місті Ріно (штат Невада).
За словами президента, формуванням спеціальної робочої групи займається особисто генпрокурор США Ерік Холдер. До її складу увійдуть представники профільних служб і відомств, які проведуть "ретельне і суворе розслідування діяльності трейдерів і перекупників".
Генпрокурор США відразу відгукнувся на виступ президента спеціальною заявою, в якій підтвердив створення спеціальної робочої групи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас