Бродський: Рада сьогодні ухвалила два важливих закони щодо спрощення входження в бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: Рада сьогодні ухвалила два важливих закони щодо спрощення входження в бізнес

Казна та Політика
1251
Верховна Рада Україна ухвалила два закони, що спрощують процедуру відкриття власної справи. Про це урядовий уповноважений з дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський написав у своєму блозі.
Перший - закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту". Згідно з ним, для кожної з організаційно-правових форм юридичних осіб буде розроблено типовий модельний статут. Самі засновники підприємства будуть схвалювати рішення про те, здійснювати діяльність на підставі відповідного статуту або розробляти для себе індивідуальний.
"Якщо модельний статут підходить підприємству - воно його бере. Відразу економія: не потрібно буде платити гроші ні юристам за підготовку статуту, ні нотаріусам - за те, щоб його запевнили", - пише Бродський.
Також модельний статут не потрібно буде подавати при реєстрації юрособи, оскільки він не є установчим документом. Це значно полегшить роботу державного реєстратора з перевірки статуту на відповідність чинному законодавству і економити час на проведення реєстраційних дій.
"Другий закон стосується розміру статутного капіталу. Підприємство тепер сама визначатиме, яким він має бути. Також документи, які потрібно подавати для реєстрації, засвідчувати в нотаріуса буде не потрібно. Теж економія", - підкреслив Бродський
Обидва закони набувають чинності через три місяці.
Наразі також допрацьовується законопроект про спрощення закриття бізнесу. "Найближчим часом, сподіваюся, буде ухвалений і він", - заявив чиновник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас