Янукович розповів, коли Україна почне платити за газ рублями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович розповів, коли Україна почне платити за газ рублями

Енергетика
786
Україна готова перейти на розрахунок у рублях за енергоносії, якщо Росія перегляне формулу ціни на газ. Про це заявив президент України Віктор Янукович.
"Перегляд розрахунків за газ Україною і Росією в рублевому еквіваленті - це для нас питання цілком прийнятне. Ми можемо піти цим шляхом, але ми вважаємо, що наші партнери російські при цьому повинні застосувати знижувальний коефіцієнт за ціною на газ", - сказав він журналістам у Черкасах в четвер.
За словами Януковича, зараз йдуть переговори з даного питання за ініціативою України, "непрості переговори".
Президент підкреслив, що Україна має можливість розплачуватися рублями.
"Все одно рублева ціна буде прирівнюватися до курсу долара, тобто це має значення для нас несуттєве з точки зору економії фінансів. Але з точки зору того, що ми почнемо позитивний рух назустріч один одному в ціновій політиці, політиці торговельно-економічної , цей крок може бути виправданим", - сказав Янукович.
За словами президента, переговори зараз йдуть на рівні експертів, фахівців у газовій галузі та національних банків.
"Це питання є питанням найближчих переговорів, і якою буде відповідь на ці питання - покаже час, але ми не стоїмо на місці", - сказав Янукович.
Крім того Янукович повідомив, що Україна в переговорах з Російською Федерацією щодо можливого зниження ціни на газ буде прагнути до компромісу, який би задовольнив обидві сторони.
"Ми про це говорили (про несправедливу для України ціну на газ - ред.), говоримо і будемо робити все для того, щоб знайти відповідь на це питання, яка б задовольнила сьогодні і Україну, і Росію", - сказав він .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас