Мінекономіки Білорусі: Двоїстість курсу нацвалюти як довгострокова міра сумнівна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки Білорусі: Двоїстість курсу нацвалюти як довгострокова міра сумнівна

Валюта
182
Двоїстість курсу білоруського рубля як довгостроковий захід є сумнівною. Про це заявив журналістам у середу заступник міністра економіки Білорусі Антон Кудасов.
"Як довгострокова міра мені вона здається сумнівною. Тому що з точки зору економіки існування двох курсів викликає дуже багато питань", - сказав він. "Ту ж зовнішню торгівлю потрібно оцінювати виходячи з того, як ми виглядаємо в світовому господарстві, а якщо у нас більше одного курсу, то ми не будемо мати зрозумілої картини", - вважає заступник міністра.
"Однак якщо це перехідний захід, то треба позначати параметри цього переходу - коли і до чого ми прийдемо", - додав Кудасов.
Заступник міністра також підкреслив, що в подальших заходах регулювання на фінансовому ринку Білорусі "потрібна повна прозорість, Нацбанк повинен позначити подальші кроки".
За словами Кудасова, "сьогодні дуже важливо також роз'яснити населенню, що відбувається, тому що міжбанківський валютний ринок - це не той ринок, де валюту купує населення". "Хотілося б і населенню дати доступ до валюти", - зазначив він.
Нацбанк Білорусі 19 квітня оголосив про зняття обмежень щодо формування курсу білоруського рубля при здійсненні операцій купівлі та продажу іноземної валюти між банками та суб'єктами господарювання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас