Посол: Росія не відмовить Білорусі в кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол: Росія не відмовить Білорусі в кредитах

Валюта
239
В Росії немає причин відмовити Білорусі в держкредиті розміром 1 млрд доларів від уряду і 2 млрд з антикризового фонду ЄврАзЕС. Про це в четвер заявив посол Росії в Білорусі Олександр Суріков.
За його словами, наразі "йде нормальний процес обговорення теми видачі кредиту". Щодо термінів отримання Білоруссю кредитів від уряду Росії та з антикризового фонду ЄврАзЕС Суріков заявив: "Думаю, що воно (питання про кредити, - ред.) вирішиться незабаром". "Єдина умова Росії - запозичення, які здійснюються, повинні послужити на благо розвитку і на зниження дефіциту платіжного балансу", - підкреслив дипломат.
За інформацією російського посла, уряд РФ вимагає провести уніфікацію курсу долара в Білорусі як умови видачі кредиту. Суриков вважає, що ситуація навколо котирувань американської валюти на внутрішньому ринку республіки не впливає на вирішення питання про видачу кредиту.
Як повідомлялося, переговори за умовами фінансово-кредитного співробітництва Росії і Білорусі можуть бути завершені протягом місяця. Про це 18 квітня заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. За його словами, після закінчення переговорів з Росією білоруська сторона повинна буде пройти процедури антикризового фонду ЄврАзЕС.
За оцінками незалежних експертів, загальний дефіцит валюти в Білорусі в 2011 році з урахуванням прогнозованого дефіциту зовнішньої торгівлі і виплат за державним і загальним зовнішнім боргом складає 8-11 млрд доларів. Експерти банку Raiffeisen вважають, що 3 млрд кредиту від Росії і ЄврАзЕС не зможуть повністю задовольнити потребу Білорусі у валюті в 2011 році.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас