Справу про законність імпорту нафти компанією "Лівела" знову призупинив суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу про законність імпорту нафти компанією "Лівела" знову призупинив суд

Енергетика
528
Вищий адміністративний суд (ВАС) відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним судом рішення ВАС від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" (Полтавська область) нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.
За словами інформованого джерела, таке рішення суд ухвалив у кінці березня. Оскільки рішення Вищого адмінсуду не підлягають оскарженню, компанія "Лівела" зберегла за собою право на безакцизне ввезення нафти, нафтопродуктів та інших товарів.
Нагадаємо, "Лівела" ввозила нафтопродукти в Україні з липня по грудень 2010 року. У вересні-жовтні 2010 частка ввезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту. З грудня 2010 року компанія припинила безподатковий імпорт.
"Лівеле" було дозволене ввезення в Україну товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 року рішенням Автозаводського районного суду Кременчука 19 січня 2004.
Як повідомлялося, раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ компанією "Лівела" державний бюджет в 2010 втратив близько 3 мільярдів гривень. АМКУ в кінці 2010 почав розслідування ситуації з безподатковим ввезенням нафти і нафтопродуктів в Україну. Розслідування поки не завершено.
Як повідомлялося, в Раді зібралися розслідувати діяльність компанії "Лівела".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас