НР Родовід Банку очолила директор департаменту Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НР Родовід Банку очолила директор департаменту Мінфіну

Казна та Політика
664
Головою наглядової ради (НР) націоналізованого проблемного "Родовід Банку" призначена директор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів Тетяна Сисоєва.
Відповідне рішення тимчасового адміністратора банку Юрія Райтбурга від 18 квітня оприлюднено в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку в середу.
Сисоєва змінила на цій посаді Миколу Гордієнка, який займав її з червня 2010 року.
Крім того, тимчасовий адміністратор звільнив ще шістьох з чотирьох членів НР, призначених у червні минулого року. Їхнє місце зайняли працівники Мінфіну: Юлія Глущенко, Сергій Макацарія, Наталія Страхова і Анастасія Чуриліна.
Зберегли свої місця в наглядовій раді директор юрдепартаменту Мінфіну Ярослав Матузка, який став заступником голови наглядової ради, та директор департаменту фінансів виробничої сфери Мінфіну Євген Кузькін.
Родовід Банк (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований в 1990 році. Під час антикризової програми рекапіталізації банків у власність держави перейшло 99,9907% фінустанови.
Цього року уряд вирішив перевести всі вклади фізичних осіб з Родовід Банку в Ощадбанк, зосередивши його зусилля на роботі з проблемними активами.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2011 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 20-е місце (10,48 млрд грн): сукупні зобов'язання фінустанови становили 9,326 млрд грн, чистий збиток в 2010 році - 4,264 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас