Київ відкрив нову главу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ відкрив нову главу

Казна та Політика
734
Порядок денний вчорашнього пленарного засідання складався з одного питання - депутатам пропонувалося обрати секретаря Київради. Нагадаємо, напередодні зал прийняв відставку попереднього секретаря Київради Олеся Довгого. Один день було відведено на погодження депутатами єдиної кандидатури нового секретаря Київради. На цю посаду претендували Галина Герега ("Громадський актив Києва") і Володимир Дейнега (Партія регіонів).
У підсумку була запропонована кандидатура Гереги. Згідно з регламентом Київради, її вніс мер Києва Леонід Черновецький, який спеціально прибув до зали, щоб особисто представити Герегу. "Ми всі знаємо її як порядну людину, фахівця з високими організаторськими здібностями. Галина Федорівна пройшла шлях від інженера-технолога до співзасновника торговельної мережі 'Епіцентр'", - неквапливо прочитав Леонід Черновецький. Потім мер нагадав, що регламент вимагає проведення з даного питання таємного голосування. У підсумку за Галину Герегу проголосували 89 з 90 зареєстрованих у залі депутатів. Після цього мер запросив нового секретаря на трибуну.
"Звикайте виступати. Тепер вам часто доведеться це робити", - зазначив Леонід Черновецький. Герега подякувала колегам за надану довіру і пообіцяла докласти всіх зусиль, щоб "у сесійній залі панував дух відповідальності за кожне прийняте рішення". "Ми повинні відмовитися від політичних амбіцій і риторики, від поділу залу на більшість і опозицію", - заявила вона. Потім Олесь Довгий вручив своїй наступниці букет червоних троянд, і Леонід Черновецький закрив засідання.
Депутати неоднозначно оцінили обрання нового секретаря Київради. На думку голови фракції "Республіка Київ" Дениса Москаля, воно свідчить про закінчення протистояння між міськрадою та Київською міською держадміністрацією (КМДА). "Після зміни секретаря Київради та голів низки комісій комунальне майно, фінанси, земля потраплять під контроль усього міста, а не одного сімейства", - пояснив Москаль.
А лідер фракції УДАР Віталій Кличко переконаний, що після зміни секретаря Київради ніяких змін в політиці міської влади не станеться: "Прийнятими під керівництвом Олеся Довгого рішеннями Київрада дискредитувала себе в повному складі. Тому і мер, і всі депутати повинні бути переобрані".
На проведенні позачергових виборів у Києві наполягає і "БЮТ-Батьківщина". "Стиль роботи нової влади точно такий же, як і старої - маніпуляція", - вважає голова фракції Тетяна Меліхова. Члени опозиційних фракцій були присутні в залі, однак, за їхніми словами, не брали участі в таємному голосуванні і навіть не реєстрували свої картки.
Після завершення сесії Галина Герега і голова КМДА Олександр Попов виступили на прес-конференції. Попов припустив, що одностайність більшості депутатів у питанні зміни Олеся Довгого на посаді секретаря Київради викликана їхнім бажанням забезпечити розвиток столиці і повернути в комунальну власність активи, роздачі яких сприяло попереднє керівництво міста. "Я впевнений, що більшість з них - порядні люди і патріоти Києва", - додав голова КМДА.
Нагадаємо, на пленарному засіданні 31 березня Попов заявив, що роздача Київрадою комунальних активів у 2006-2010 роках заподіяла місту збитки в 60-70 млрд грн, і запропонував змінити її керівництво. Вчора Галина Герега повідомила про готовність поставити питання про повернення частини цих активів на наступному пленарному засіданні 28 квітня.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас