Обама: Надмірне скорочення держвидатків може призвести до нової економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Надмірне скорочення держвидатків може призвести до нової економічної кризи

Казна та Політика
301
Надмірне скорочення держвидатків може призвести до нової економічної кризи, заявив Президент США Барак Обама, відповідаючи на запитання користувачів соціальної мережі Facebook у штаб-квартирі компанії в Пало-Альто (Каліфорнія), передає РБК.
"Якщо все, що ми робимо, - це скорочуємо фінансування держапарату, якщо ми робимо це без розбору, урізуючи фінансування сфер, які сприяють створенню нових робочих місць, дефіцит може стати ще більшим, і ми заглибимося в нову економічну кризу", - сказав він.
Обама також заявив, що має намір справитися зі зростанням бюджетного дефіциту та державного боргу США до завершення терміну своїх президентських повноважень. "Я не хочу залишати виконання цього завдання своєму наступнику", - підкреслив глава Білого дому.
Дефіцит федерального бюджету США в березні 2011 р. склав 188 млрд дол., збільшившись в порівнянні з аналогічним показником попереднього року майже в три рази. У 2010 р. показник бюджетного дефіциту в березні було зафіксовано на позначці 65 млрд дол. Бюджетний дефіцит у США фіксується рекордний 30-й місяць поспіль.
За I півріччя 2010-2011 фінансового року, яке закінчилося 31 березня 2011 р., дефіцит федерального бюджету досяг 829 млрд дол. Таким чином, цей показник збільшився на 16% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього фінансового року, коли він склав 717 млрд дол.
Нагадаємо, в кінці січня 2011 р. Бюджетне управління конгресу США опублікувало прогноз щодо динаміки бюджетного дефіциту країни, відповідно до якого в 2010-2011 фінансовому році бюджетний дефіцит складе 1,5 трлн дол., або 9,8% від ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас