На допомогу поліцейським поступив робот-розвідник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На допомогу поліцейським поступив робот-розвідник

40
Мобільний машинка Throwbot (буквально "Кидайбот") складається з циліндричного корпусу з двома коліщатками на кінцях, гнучкого "​​хвоста", який волочиться по землі, відповідаючи за балансування, а також вбудованої відеокамери та двох антен. Робот названий так, оскільки його можна закидати в будівлю або приміщення здалеку. Легкий і міцний пристрій витримує падіння з висоти 9 м; легкий для нього і кидок з відстані 31 м.
Штучний розвідник, що важить 544 г, сконструйований інженерами компанії ReconRobotics. Зроблено з титану та авіаційного алюмінію; для коліс використаний литий поліуретан. Довжина корпусу "Кидайбота" складає 187 мм, а діаметр коліс - 76 мм.
Коли Throwbot виявляється в приміщенні, він починає оглядати околиці зі швидкістю 30 кадрів в секунду і передавати картинку оператору. Темпи пересування - близько кілометра на годину, радіус дії всередині і зовні об'єкта - відповідно 30 м і 90 м.
Throwbot вже зарекомендував себе на "полях битв", а тепер влада офіційно дозволила йому нести цивільну службу - ReconRobotics отримала відповідний дозвіл. Щоправда, не без застережень: пристрій працює на частотах радарів, а тому може створювати їм перешкоди.
Зокрема, роботу дозволено використовувати для передачі даних тільки діапазон 436-442 МГц (і сусідні діапазони - в екстрених випадках), а застосовувати його повинні виключно поліцейські та рятувальні служби в тих місцях, де існує загроза для життя і безпеки людини. В перший рік можна провести не більше 2 000 одиниць, а в другій - до 8 000 пошукових роботів.
Незважаючи на досить жорсткі обмеження, виробник задоволений. Його Throwbot послужить суспільству
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас