У Криму майже половина всіх пляжів будуть безкоштовними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму майже половина всіх пляжів будуть безкоштовними

233
У майбутньому курортному сезоні в Криму буде діяти 504 пляжі, з яких 207 будуть безкоштовними, повідомив курортно-інформаційний центр Автономної Республіки Крим.
"На сьогоднішній день місцева влада надала дані, згідно з якими цього року як мінімум на 207 пляжів буде вільний вхід. При цьому підкреслю, що ця цифра не остаточна, робота в цьому напрямку ведеться", - сказав перший заступник міністра курортів і туризму автономії Олександр Лієв.
Лієв зазначив, що в 2009 році в Криму нараховувалося лише 61 пляж із вільним доступом, в 2010 році вільний вхід був забезпечений на 94 пляжі. "При цьому в багатьох курортних містах взагалі не було жодного пляжу, на який можна було потрапити безкоштовно", - додав він.
Перший заступник міністра курортів і туризму також звернув увагу на те, що відповідно до затверджених 20 квітня парламентом автономії правил устрою, обладнання та використання пляжних зон в АРК, кожна пляжна територія повинна бути обладнана спеціально табличкою, на якій повинна бути вказана інформація про тип і характер використання пляжу.
Зокрема, пляжі загального користування повинні бути обладнані табличками, на яких буде вказано, що вхід на територію безкоштовний. "Заборонено брати гроші за вхід і за перебування на такому пляжі. Платними можуть бути тільки послуги, при цьому категорично заборонено ці послуги нав'язувати. Крім того, обладнати шезлонгами можна не більше 35% територій пляжів загального користування. Всі ми пам'ятаємо, "умільців" - підприємців, які встановлювали стільки шезлонгів, що встати було ніде" - підкреслив Лієв.
Перший заступник міністра також повідомив, що на лікувальних та оздоровчих пляжах, відвідування яких обмежена, повинні бути розміщені таблички із зазначенням типу пляжу і відповідного санаторно-курортного або лікувально-оздоровчого закладу, до якого належить ця територія. Така ж вимога висувається до обладнання дитячих пляжів. "Згідно з новими правилами, відвідування дитячих пляжів сторонніми особами заборонено. Там будуть тільки діти", - нагадав Лієв.
Крім того, повідомив він, у Правилах користування пляжами чітко встановлена ​​необхідність щорічної інвентаризації пляжних територій. Створення та ведення такого реєстру доручено міністерству курортів і туризму Криму.
Як повідомлялося, в середу Верховна Рада Криму затвердила правила пристрою устаткування і використання пляжних зон в автономії. Відповідно до документа, пляжні зони для масового відпочинку населення поділяються на лікувальні, оздоровчі, дитячі та пляжі загального користування. При цьому доступ на лікувальні та оздоровчі пляжі осіб, які не перебувають на лікуванні в санаторно-курортних установах, здійснюється за погодженням з адміністрацією санаторно-курортного або лікувально-оздоровчого закладу за погодженням з органами місцевого самоврядування. Водночас дитячі пляжі заборонені до відвідування сторонніми особами і повинні бути обгороджені з боку суші.
Дії Правил поширюються на пляжі всіх форм власності на території Автономної Республіки Крим.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас