Обама добиватиметься підвищення податків для заможних американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама добиватиметься підвищення податків для заможних американців

Казна та Політика
243
Президент США Барак Обама заявив, що має намір домагатися підвищення податків для заможних американців.
"Тривалий час Вашингтон діяв так, як ніби бюджетний дефіцит для нього не значив нічого. Ці хлопці вам обіцяли безкоштовний обід. Пройшло 11 років, ми скоротили податки для всіх, включаючи мільйонерів і мільярдерів, взяли участь у двох війнах, ввели нові дорогі програми щодо забезпечення ліками і ні копійки за це не заплатили. Але безкоштовних обідів не буває: коли я прийняв присягу президента, у нас був гігантський бюджетний дефіцит і починалася важка рецесія. Зараз, якщо ми не знизимо дефіцит і держвидатки... нашій економіці буде завдано серйозного збитку", - заявив Обама, виступаючи перед студентами в штаті Віргінія у вівторок.
За його словами, найбільш забезпечені верстви населення повинні платити більші податки, і цей захід нарівні зі зниженням держвидатків допоможе скоротити бюджетний дефіцит. Президент, який напередодні відзвітував перед податківцями про доходи за минулий рік у розмірі 1,72 млн доларів, визнав, що також вважається заможним американцем, і заявив, що саме такий доход дозволяє йому говорити про можливість підвищення податкового тягаря на самих багатих американців.
"Я готовий розмірковувати з приводу оподаткування заможних громадян. Звичайно, ніхто добровільно не скаже, що готовий віддавати більше, але це - питання життєвих цілей. Я, безумовно, думаю, що не повинен платити маленькі податки", - сказав, сміючись, Обама.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас