Азаров готовий позбавити українців коньяку і шампанського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров готовий позбавити українців коньяку і шампанського

Аграрний ринок
686
Рада запланувала слухання про перспективи співпраці з ЄС та митним союзом ЄЕП. Прем'єр-міністр Микола Азаров готовий пожертвувати українськими коньяками і шампанськими заради зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Про це він заявив на зустрічі з президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу.
За словами Азарова, Україна готова йти на компроміс у переговорах про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом у питанні захисту географічних назв продукції.
"Ми готові на компроміс, але нам потрібен перехідний період і компенсація нашим виробникам", - сказав Азаров.
Як Азаров, так і Баррозу висловили намір завершити ці переговори до кінця 2011 року.
Відзначимо, географічне зазначення - це позначення, що використовується на товарах, які мають особливе географічне походження і мають властивості або репутацію, властиву цьому місцю походження. Такими, зокрема, є позначення "коньяк", "шампанське", "херес", "мадера", "портвейн" та ін..
Міжнародна конвенція найменувань по місцю походження вимагає не застосовувати історичні найменування за походженням до напоїв, одержуваних на інших територіях.
Нагадаємо, Україна почала переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі в березні 2008 року. Сторони планують завершити переговори до кінця 2011 року.
Нагадаємо, Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу підкреслив, що Україна не може інтегруватися до Митного союзу і створити зону вільної торгівлі з ЄС одночасно.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас