Тімоті Гейтнер не згоден з погіршенням агентством S&P прогнозу за рейтингом США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тімоті Гейтнер не згоден з погіршенням агентством S&P прогнозу за рейтингом США

Казна та Політика
296
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер не згоден з "негативним" прогнозом, який напередодні надало суверенному рейтингу США міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's.
"Говорячи про довгострокові перспективи покращання стану бюджету, я вважаю, що наразі обстановка набагато краща, ніж була раніше", - заявив міністр в інтерв'ю телеканалу CNBC.
За словами міністра, необхідно уважно стежити за ситуацією, тоді можна побачити, що і республіканці, і демократи погоджуються з президентом у необхідності проведення реформ для зниження дефіциту бюджету. У зв'язку з наближенням сторін до угоди глава американського Мінфіну впевнений у відсутності ризику втрати найвищого суверенного рейтингу "ААА".
Гейтнер вважає, що наразі немає необхідності переконувати зарубіжних покупців держоблігацій США в їх надійності. "Якщо ви подивитеся на поточну вартість позик, то зрозумієте, що інвестори зберігають впевненість, яку підтримує зміцнення американської економіки і наше прагнення протистояти викликам, які з'являтимуться", - додав міністр.
У понеділок міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's погіршило прогноз із суверенного рейтингу США зі "стабільного" до "негативного" на тлі зростання держборгу і дефіциту бюджету країни. S&P додало, що якщо не буде досягнуто рішення щодо протистояння бюджетним проблемам і найближчими роками не почнеться реалізація усвідомленої програми, то це може поставити під питання відповідність бюджету США рейтингу "ААА".
До квітня поточного року загальний обсяг національного боргу США становив приблизно 14 трлн доларів і наближався до позначки в 100% від ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас