Франція запрошує Україну взяти участь у засіданні "Великої двадцятки" з ядерної безпеки в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція запрошує Україну взяти участь у засіданні "Великої двадцятки" з ядерної безпеки в травні

Енергетика
189
Франція запрошує Україну взяти участь у засіданні представників країн "Великої двадцятки" з питань ядерної безпеки, яке пройде в травні в Парижі (Франція).
Про це повідомила прес-служба Президента.
В ході зустрічі з прем'єр-міністром Франції Франсуа Фійоном Президент Віктор Янукович висловив бажання України стати учасником цього засідання, зазначивши унікальний досвід України у цій галузі.
Він додав, що Україна також розраховує на активну участь у розгляді розроблених на паризькому засіданні пропозицій в рамках подальших засідань Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ).
Янукович висловив подяку Франції за участь у заходах в Україні, присвячених 25 річниці аварії на Чорнобильській АЕС, внесок Франції на завершення чорнобильських проектів.
Президент додав, що тематика безпеки та використання ядерної енергетики набула зараз особливого значення у зв'язку з подіями на АЕС "Фукусіма-1" в Японії.
Він підтримав позицію Франції про необхідність посилення ролі міжнародного впливу в питаннях безпеки використання ядерної енергетики.
Прем'єр Франції в свою чергу наголосив на важливості для світової громадськості заходів, організованих Україною у зв'язку з роковинами подій на ЧАЕС, і висловив надію, що вони дадуть частину відповідей на питання ядерної безпеки, над пошуком яких зараз працює світова громадськість.
За його словами, Франція підтримує роботу України в напрямку вирішення проблем, пов'язаних з ЧАЕС.
Фійон висловив думку, що з подій на ЧАЕС і АЕС "Фукусіма-1" світова громадськість повинна зробити висновки, насамперед, про необхідність перегляду технологій безпеки, яка використовується на ядерному устаткуванні.
Прем'єр Франції додав, що його країна виступає з ініціативою обговорення питань щодо введення нової загальної системи швидкого реагування в разі подібних аварій.
Як повідомляло агентство, у Києві проходить Чорнобильська донорська конференція в партнерстві з "Групою восьми" ("Великою вісімкою").
Україна розраховує, що під час Чорнобильської донорської конференції буде зібрана велика частина коштів, що покриває дефіцит 740 млн євро, необхідних для перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.
Франція заявила про готовність додатково виділити 47 млн ​​євро в рамках донорського фінансування проекту з будівництва нового укриття над 4 енергоблоком ЧАЕС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас