Азаров: Протягом 3 років Україна внесе до Чорнобильського фонду більше 100 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Протягом 3 років Україна внесе до Чорнобильського фонду більше 100 млн дол

Енергетика
142
Згідно з останніми зобов'язаннями, протягом 2011-2014 років нам необхідно внести до Чорнобильського фонду "Укриття" приблизно 104 млн дол. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола, повідомила прес-служба Уряду.
Прем'єр зазначив, що Уряд вже ухвалив рішення про розподіл внесків до цього фонду. Він також додав, що Україна є одним із донорів Фонду "Укриття" і рахунку ядерної безпеки ЄБРР. За його словами, щорічний внесок України складає більше 6,5% від загального обсягу фондів.
"Наша країна щорічно витрачає з держбюджету понад півмільярда грн на підтримку належного стану безпеки на ЧАЕС", - повідомив Азаров.
Прем'єр зазначив, що за рахунок фінансової підтримки міжнародного товариства виконані роботи зі стабілізації конструкцій об'єкта "Укриття" та продовжено на 15 років гарантійний термін його експлуатації.
"Це дасть нам час для того, щоб побудувати новий безпечний конфайнмент", - впевнений Азаров.
Прем'єр відзначив, що українська влада оперативно вирішує питання, пов'язані з виконанням проектів на майданчику ЧАЕС міжнародними підрядниками. Однак, за його словами, для цього зусиль тільки однієї України недостатньо.
В цьому контексті Азаров зазначив, що в процесі реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на майданчику ЧАЕС Уряд тісно співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку та його представниками в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас