ПР пропонує віддати ларьки вздовж доріг "Укравтодору" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР пропонує віддати ларьки вздовж доріг "Укравтодору"

282
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Михайло Мироненко пропонує парламенту дозволити Державній службі автомобільних доріг "Укравтодор" організувати контроль законності розміщення суб'єктів господарювання в межах смуг відведення автомобільних доріг загального користування в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів.
Про це йдеться в законопроекті №8301, зареєстрованому в Раді 24 березня.
Проект припускає внесення змін до закону "Про автомобільні дороги".
"Укравтодору" також пропонується дозволити ініціювати питання про усунення виявлених порушень або припинення незаконної діяльності.
Крім того, в законопроекті пропонується уповноважити "Укравтодор" атестувати фахівців з проектування, будівництва, ремонту автодоріг і фахівців з технічного нагляду за станом доріг та виконанням на них робіт.
Передбачається дозволити "Укравтодору" формувати відповідні комісії, навчати і атестувати фахівців у галузі дорожнього господарства.
В пояснювальній записці депутат зазначає, що наразі атестацію фахівців, які здійснюють технічний нагляд за будівництвом об'єктів архітектури, проводить архітектурно-будівельна атестаційна комісія Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Разом з тим, підкреслює автор законопроекту, в цю комісію не включені фахівці з автомобільних доріг, а самі питання для атестації стосуються лише загальнобудівельних робіт при цивільному та промисловому будівництві, але не дорожньо-будівельних робіт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас