Олійник: у першому кварталі припинили роботу майже 57 тисяч приватних підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олійник: у першому кварталі припинили роботу майже 57 тисяч приватних підприємців

656
За даними Державної податкової служби України, за перші три місяці 2011 року 56 тис. 613 фізичних осіб - підприємців припинили свою роботу, що на 36% більше, ніж за аналогічний період 2010 року.
Про це повідомляється в статистичній довідці, наданій Державною податковою службою України у відповідь на депутатське звернення народного депутата України. Святослава Олійника.
Як повідомив УНІАН сам депутат, згідно з документом, у 2011 році кількість створених фізичних осіб-підприємців, приватних підприємств і товариств з обмеженою відповідальністю значно зменшилася, порівняно з 2010 роком, а припинених суб'єктів господарювання - значно збільшилася.
За даними ДПСУ, в січні-березні 2011 року, після ухвалення Податкового кодексу, кількість створених фізичних осіб - підприємців в Україні скоротилася на 30% в порівнянні з січнем-березнем 2010 р. Водночас, закрити свій бізнес вирішили на 36% більше фізичних осіб, ніж в аналогічному періоді 2010 року.
На думку Олійника, тенденція до значного зменшення кількості приватних підприємців надалі лише зростатиме.
"Руйнівним наслідком так званої "податкової реформи" є значне зменшення підприємницької активності. Це вже зараз знайшло відображення в кількості приватних підприємців, які припинили свою роботу, і, на жаль, це стійка тенденція", - заявив депутат.
Олійник підкреслив, що якщо умов для малого та середнього бізнесу в Україні не буде, то наші підприємці поїдуть з країни, і будуть формувати податкову основу і валовий продукт інших країн.
"Одночасно з масовим закриттям ПП спостерігається процес переміщення українських підприємців в інші країни. Сьогодні український капітал дуже активно інвестується в Бразилію, Африку, Грузію. Цілком очевидно, що ми втрачаємо найважливіше - інтелектуальний потенціал України", - зазначив Олійник.
Як наголошується в статистичній довідці, наданій ДПАУ Олійнику, в січні-березні 2011 року припинили свою діяльність 56 тис. 613 фізичних осіб - підприємців, 1238 приватних підприємств, 1772 товариств з обмеженою відповідальністю. За цей же період було зареєстровано 44 тис. 009 нових фізичних осіб - підприємців, 311 ПП, а також 1906 товариств з обмеженою відповідальністю.
У січні-березні 2010 року припинили свою діяльність 35 тис. 915 фізичних осіб - підприємців, 1560 приватних підприємств, 2193 товариств з обмеженою відповідальністю. А зареєстровано за цей же період минулого року 62 тис. 613 нових фізичних осіб - підприємців, 437 ПП, 1906 +1618 товариств з обмеженою відповідальністю.
Як повідомлялося, в Україні пройшли десятки акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Протестувальники, зокрема, стверджували, що новий кодекс не дає розвиватися малому бізнесу, і дуже багато фізичних осіб-підприємців будуть змушені закрити свою справу.
В березні відбувся АвтоМайдан - Всеукраїнський автомобільний марш протесту підприємців, який стартував 21 березня одночасно з Заходу і Сходу України та завершився 25 березня в Києві. Учасники автопробігу вимагали припинити економічні репресії і соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва та економіки України.
Крім того, обурення підприємців викликала ініціатива віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка про введення в Україні індикативних заробітних плат (сума мінімальної зарплати, помножена на конкретний коефіцієнт для кожної посади).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас