Експерти розповіли, що дозволяє українським банкам покривати збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, що дозволяє українським банкам покривати збитки

Валюта
843
Рівень капіталізації, резервів і очікуваний дохід українських банків, які рейтингує Moody's, є достатніми для покриття очікуваних збитків, вважає віце-президент Moody's Ярослав Совгіра.
Так, як зазначається в підготовленій експертом презентації, високий рівень резервування і зниження доходів залишаються основними факторами, що впливають на фінансовий результат діяльності банків.
Водночас, серед основних слабких сторін банківського сектора він, зокрема, називає високу частку проблемних кредитів, низьку рентабельність банків і низький рівень довіри вкладників, а також все ще слабкий банківський нагляд і регулювання.
При цьому сильними сторонами банківського сектора є достатній рівень капіталізації банків, поліпшення бази фондування і значна подушка ліквідних активів.
За оцінкою віце-президента Moody's, сектор нерухомості та будівельна галузь України залишаються слабкими і можуть гальмувати відновлення якості кредитного портфеля найближчі 12-18 місяців.
Нагадаємо, що агентство Moody's рейтингує 18 українських банків. Їх сукупна частка в активах банківської системи України на кінець 2010 року становила 55,4%.
Як повідомляв раніше НБУ, проблемні активи української банківської системи складають 15% їх загальної суми.
Експерти міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P) вважають, що українська банківська система належить до групи слабких через високий рівень ризику країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас