Шувалов: Мито на газ для України може бути переглянуте, якщо вона вступить до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шувалов: Мито на газ для України може бути переглянуте, якщо вона вступить до Митного союзу

Енергетика
307
Росія в разі входження України до Митного союзу може переглянути раніше укладену угоду про механізми стягнення мита при експорті газу в Україну, заявив у суботу в ефірі "Вести 24" перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.
За його словами, в РФ усвідомлюють короткострокові втрати російської економіки від певних рішень у разі вступу України до Митного союзу. "У цьому числі нам би довелося вирішити питання щодо безмитного продажу газу України", - заявив він.
Шувалов також назвав "перебільшенням" думку, що Росія наполягає на вступі України до Митного союзу. За його словами, РФ ще рік тому разом з українською стороною в рамках спеціально створеної робочої групи почала вивчати різні інтеграційні схеми, що сприяють успішному розвитку економіки України.
Щодо постачань газу із Росії в Україну з 1 квітня 2010 р. діє спеціальне мито. Згідно з угодою, в 2010 р. на Україні було безмитно поставлено 30 млрд кубометрів газу, в 2011-2019 рр. щорічно безмитно має поставлятися 40 млрд кубометрів газу. Обсяги газу, що перевершують цей показник, обкладаються загальним 30%-вим митом на експорт газу з Росії.
Раніше Україна, в тому числі і в рамках переговорного процесу про вступ до Митного союзу, заявляла про необхідність перегляду цін на газ, що поставляється в країну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас