Чорновіл: Не може бути мови про вступ України до БРІК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл: Не може бути мови про вступ України до БРІК

315
Народний депутат України Тарас Чорновіл вважає сумнівною перспективу вступу України до БРІК.
"Якби в Україні у визначений період тривали темпи зростання економіки, як, скажімо, в 2003-2004 рр., то нас би теж могли зараховувати до БРІК. Але насправді в Україні немає ситуації такого швидкісного зростання, як в цих країнах, тому про якийсь вступ до БРІК мови бути не може", - зазначив політик.
За словами Т.Чорновола, всі серйозні економічні аналітики досить скептично ставляться до БРІК, оскільки всі чотири країни, крім Китаю, мають дуже серйозні проблеми.
"Росія має виключно сировинний підхід, і якісь серйозні коливання світової кон'юнктури приведуть до того, що там почнуться певні обвали. Країну очікує певна криза, тому Росія - дуже сумнівний член БРІК", - сказав він.
"Бразилія - країна, у якої екстенсивний розвиток, але який теж має свою межу, тому аналітики вважають, що він теж може припинитися, оскільки існує колосальне розшарування між бідними і багатими. В Індії також є накопичення внутрішніх, кланових і соціальних протиріч. Лише в Китаї інша ситуація: там знайшли золоту середину між плановою економікою і ринковими механізмами, тому в цьому плані Китай дійсно має серйозні перспективи", - додав нардеп.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас