Брянський машзавод інвестує в "Луганськтепловоз" 5 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брянський машзавод інвестує в "Луганськтепловоз" 5 млн дол.

Валюта
387
ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (РФ) інвестує у ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" 5 млн дол. в 2011-2015 рр., повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.
"Завершення процесу приватизації дозволить почати реалізацію концепції післяприватизаційного розвитку, запропонованої покупцем", - йдеться в повідомленні.
Концепція передбачає інвестиції на розробку техніки нового покоління, впровадження сучасних наукоємних, в тому числі енергозберігаючих, технологій у розвиток виробництва; відновлення та модернізацію основних фондів підприємства. У тому числі 2 млн дол. необхідно направити на створення і освоєння виробництва двох типів міжрегіональних електропоїздів, які розвивають швидкість 140 км/год, для українських залізниць і на освоєння нових видів тепловозів для ВАТ "Російські залізниці". По 1,5 млн дол. потрібно для розширення виробничих потужностей і модернізації технологічних процесів.
ВАТ "Луганськтепловоз" створено в 1995 р. на базі державного підприємства. Історія підприємства налічує 115 років. "Луганськтепловоз" є одним з провідних виробників залізничних тягових транспортних засобів. Проектні потужності - близько 750-1000 секцій на рік. Основним споживачем тепловозів є ВАТ "Російські залізниці". На ринок Росії в 2009 р. припало 78,7% продажу продукції ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".
Перший конкурс з продажу акцій заводу оголошений у 1998 р., але заявок від покупців не надійшло. Безуспішними виявилися й інші спроби продати підприємство - цьому заважала або відсутність покупців, або численні судові справи з надуманих причин. 15 червня 2010 р. відбувся останній конкурс з продажу 76,001% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз", який в кінцевому підсумку і привів до успішного результату. Переможцем визнано ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас