Вкладник пред'явив банку-банкруту рахунок на 92 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладник пред'явив банку-банкруту рахунок на 92 млрд рублів

Кримінал
316
Підприємець Сергій Ярмолинецький вирішив з допомогою суду стягнути з збанкрутілого Межпромбанку 91,82 мільярда рублів, повідомляє "Інтерфакс". Для цього бізнесмен подав заяву в московський арбітраж з проханням включити необхідну йому суму в третю чергу реєстру кредиторів Межпромбанку.
Ярмолинецький стверджує, що в 1994 році відкрив вклад у "Межпромбанку" на суму в 3,2 мільйона рублів (до деномінації, після - 3,2 тисячі рублів). Відповідно до умов договору йому щокварталу мало нараховуватися 130 відсотків річних. Бізнесмен стверджує, що намагався отримати 91,82 мільярда рублів у 2003 році, проте "банк навіть не став розмовляти".
Після того, як Межпромбанк збанкрутував у листопаді 2010 року, конкурсний керуючий (Агентство зі страхування вкладів, АСВ) включив до реєстру кредиторів вимоги Ярмолинецький на 5,7 тисячі рублів. Не погодившись з цим, підприємець звернувся до суду.
На засіданні суду Ярмолинецький зазначав, що борг Межпромбанку перед ним з липня 1994 року по 7 травня 2010 року (дата введення процедури спостереження) склав 283,3 мільярда рублів. Проте у результаті підприємець попросив включити до реєстру заборгованість лише по третій квартал 2009 року.
Суд відклав на 10 червня розгляд заяви та зобов'язав конкурсного керуючого, який був відсутній сьогодні на засіданні, обов'язково з'явитися наступного разу.
Раніше перший заступник глави АСВ Валерій Мірошников пояснював, що, агентство відмовило у встановленні вимог підприємцю через те, що той неправильно розрахував завдану йому шкоду. "Причини такої капіталізації відсотків залишилися нам незрозумілі", - зазначав Мірошников.
Межпромбанк входив до тридцятки найбільших російських банків за обсягом активів, проте влітку 2010 року в нього почалися серйозні труднощі: зокрема, він не зміг повернути ЦБ беззаставний кредит. У листопаді 2010 року Межпромбанк був визнаний банкрутом. При цьому він не входив до Системи страхування вкладів, з якої у разі банкрутства вкладники отримують компенсації.
Активи Межпромбанку оцінюються в 62,2 мільярда рублів, а його зобов'язання - в 92,82 мільярда рублів. При цьому газета "Коммерсант" відзначала, що якість кредитного портфеля банку продовжує погіршуватися, а кредиторам, вимоги яких істотно перевищують активи організації, розраховувати нема на що.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас