Пшонка допускає відновлення справи проти Мельниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка допускає відновлення справи проти Мельниченка

Кримінал
134
Генеральний прокурор Віктор Пшонка не виключає скасування постанови про закриття кримінальної справи стосовно колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка. Про це Пшонка повідомив журналістам у Вінниці.
"Проти екс-майора Держохорони не потрібно ставити нову кримінальну справу. Може йтися лише про скасування раніше прийнятого рішення про закриття кримінальної справи проти Мельниченка", - сказав він. Пшонка додав, що ця кримінальна справа була закрита в 2005 році чинним на той час генеральним прокурором Святославом Піскуном.
"У 2005 році генеральним прокурором України Піскуном Святославом Михайловичем особисто закрито кримінальну справу проти Мельниченка", - сказав він.
Генпрокурор уточнив, що рішення про поновлення справи проти Мельниченка буде визначено в процесі розслідування кримінальної справи щодо вбивства Георгія Гонгадзе.
Як повідомлялося, Генпрокуратура розгляне можливість проведення додаткової експертизи записів Мельниченка у разі відповідного клопотання колишнього Президента (1994-2005) Леоніда Кучми. Записи Мельниченка Генпрокуратура визнала речовими доказами у справі про вбивство журналіста.
Гонгадзе зник 16 вересня 2000 р., згодом в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп. Зі зникненням Гонгадзе в Україні розгорівся політичний скандал навколо можливої причетності до цього вбивства Кучми, а також Литвина, який був тоді головою Адміністрації Президента, і Деркача.
У січні 2001 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Мельниченка. Він звинувачувався у скоєнні 2 тяжких злочинів - перевищенні влади і розголошенні державної таємниці. У першій половині березня 2005 року Генпрокуратура закрила цю справу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас