Пшонка: Дії Тимошенко при укладенні газових контрактів з Росією загрожували економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка: Дії Тимошенко при укладенні газових контрактів з Росією загрожували економіці

Кримінал
354
Дії екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 році погрожували економіці країни, стверджує генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
"Порушено кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Тимошенко за перевищення влади. Вона одноосібно прийняла рішення, економічно загрозливе, не на користь держави... Мова йде про економічну безпеку", - сказав Пшонка на прес-конференції у Вінниці в п'ятницю.
Він повідомив, що в рамках розслідування справи Олег Дубина "давав свідчення щодо обставин укладення договору в 2009 році".
Як повідомлялося, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін 11 квітня 2011 повідомив, що Генпрокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів в 2009 році".
За словами Кузьміна, збиток державі, заподіяний діями екс-прем'єра, перевищує 1,5 млрд грн.
За словами третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка, підписавши в 2009 році газові контракти з РФ, екс-прем'єр Тимошенко проігнорувала його директиву, і не дочекалася відповідного рішення уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас