Чечетов пообіцяв Тимошенко нові кримінальні справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чечетов пообіцяв Тимошенко нові кримінальні справи

Кримінал
2278
Чергова кримінальна справа стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко свідчить про масштаби зловживань екс-прем'єра під час її перебування на високій державній посаді.
Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.
За його словами, суспільство вже не потрібно переконувати в тому, що період перебування на прем'єрській посаді Тимошенко обернувся для країни "зразково-показовим" розграбуванням державної казни і держрезерву.
"За ті два роки, які Тимошенко очолювала уряд, прості українці відчули на собі хлібний, молочний, м'ясний, бензинові кризи, золотовалютні резерви Нацбанку скоротилися до критичного рівня, Держрезерв країни був розграбований, а країна набралася кредитів "як собака бліх". Можна згадати і навмисне роздування урядом грипозної паніки, з метою викинути з держбюджету десятки мільйонів гривень на придбання неефективних, а часом і прострочених медпрепаратів. Сьогодні суспільству не треба нагадувати про ці "досягнення" уряду Тимошенко. Воно добре їх пам'ятає, і дало свою оцінку на президентських та місцевих виборах", - цитує депутата прес-служба Партії регіонів.
Чечетов упевнений, що нова кримінальна справа, порушену проти Тимошенко, не буде останньою: "Масштаби зловживань колишнього уряду настільки величезні, що пора створювати окремий підрозділ у Генпрокуратурі для розслідування дій цієї "білої саламандри". Поки Тимошенко відволікала увагу людей з екранів телевізорів розповідями про білочок, її підручні відкрито "шурувати" у державній казні, набиваючи свої та своєї патронеси кишені народними грошима".
Однак, третя кримінальна справа проти Тимошенко щодо підписання угоди про постачання газу з Росії, за словами Чечетова, стоїть відособлено від усіх інших її діянь: "Підписавши договір про постачання газу з Росії по 450 доларів США за 1 тисячу кубометрів, Тимошенко продемонструвала своє ставлення не лише до країни, але і мільйонів тих українців, які щиро вірили в її турботу про простих людей".
Політик сподівається, що Генпрокуратурі вдасться з'ясувати причини, за якими Тимошенко прийняла рішення наплювати на національні інтереси країни і купувати газ для України дорожче, ніж будь-яка інша європейська країна. "Нинішнє зростання цін і тарифів в Україні - прямий наслідок укладення вкрай невигідної для України газової угоди. Саме тому нинішній уряд намагається домогтися від Росії перегляду договору, яким віддавалися національні інтереси української держави", - сказав Чечетов.
Нагадаємо, 11 квітня в ГПУ заявили, що в порушило ще одну кримінальну справу стосовно Тимошенко - за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів у 2009 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас