Янукович хоче обмежити права даішників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче обмежити права даішників

1262
Змінами до Закону України "Про міліцію" президент України Віктор Янукович пропонує встановити вичерпний перелік підстав для зупинення працівниками міліції транспортних засобів, що зробить неможливим його суб'єктивне трактування.
Відповідний проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" буде внесений сьогодні до парламенту як невідкладний. Про це під час брифінгу повідомила радник президента України, представник президента в КСУ Олена Лукаш.
За словами радника президента, крім того, працівник міліції згідно із змінами повинен повідомити водія про причину зупинки транспортного засобу і про суть вчиненого ним правопорушення.
"Проектом закону також обмежуються випадки проведення перевірки співробітником державтоінспекції наявних договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Таке право працівники ДАІ будуть мати лише у разі складання протоколів про порушення прав техогляду або оформлення матеріалів дорожньо-транспортної пригоди. В іншому випадку такі документи не потрібні", - додала Лукаш.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас